Forum PZHGP
FAQ FAQ Szukaj Szukaj Użytkownicy Użytkownicy Profil Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Rejestracja Rejestracja Zaloguj Zaloguj
Obecny czas to Pią Kwi 10, 2020 19:08 Zobacz posty bez odpowiedzi
Drukarka do Brikona
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
konrad1




Dołączył: 27 Gru 2008
Posty: 11
WysłanyWysłany: Nie Sty 04, 2009 19:27
PostTemat postu : Drukarka do Brikona
Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich hodowców. Mam pytanko czy jest możliwość wydrukowania tak dla siebie np. lotu treningowego, czy spisu gołębi z drukarki atramentowej z portem USB. Z zegara BICON Spedy. Jeśli tak to czy jest jakaś przejściówka i co jeszcz trzeba zrobić. :?:
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
wiechu313




Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 145
WysłanyWysłany: Nie Sty 04, 2009 19:42
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Kolego Konrad....Ja Bricona mam w sumie już 5 lat i ci powiem że będziesz miał problem w drukowaniu lotu treningowego na drukarce atramętowej...a szczególnie przez USB ja już różnie próbowałem i z przejciówkami..i w końcu zostało przy drukarce igłowej......i ta się najlepiej sprawuje z tym zegarem...a żeby zrobić lot treningowy na tym zegarze to z tego co mi się zdaje musisz zachować wszelkie procedury jak byś robił normalne koszowanie....czyli zegar matka i wprowadzanie gołębi....pozdro..
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
konrad1




Dołączył: 27 Gru 2008
Posty: 11
WysłanyWysłany: Pon Sty 05, 2009 20:30
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Dzięki wiechu. Mam ten zegar dopiero kilka dni i tak sobie go przyswajam.
Czy możesz odpowiedzieć na jeszcze jedno pytanie. Wprowadzam gołębie-przyporządkowuje przez postawienie tipesa na antenie, wprowadzam dane obraczki rodowej, czy już wtedy muszę zachować kolejnośc rocznikami i numerami by na spisie było po kolei od najstarszego do najmłodszego, czy mogę robić jak leci a zegar sam uporządkuje kolejnoś ???
Co do lotu treningowego to mogę po usunięciu, zrobić konstatowanie i gołębie się odbijają, coś takiego już próbowałem bez udziału gołębi z obrączkami w ręce ???

Z góry dzięki. 8)
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
wiechu313




Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 145
WysłanyWysłany: Pon Sty 05, 2009 20:44
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Powiem ci kolego Konradzie tak....to jest właśnie wada w tym SPYDY że jak wprowadzasz gołębie i nie zachowasz kolejnosci ze spisu to już nic nie można z tym zrobić....spis pisany recznie musi być jednakowy jak ten wydrukowany z przypożądkowania...nawet jak się pomylisz jedna cyferke w srodku numeru i juz to zapiszesz w pamieci to nie stety ale całą procedurę musisz robić znowu od początku...od 1 gołębia...nie można tego cofnąc tylko po prostu skasować i klikać od nowa...niestety ale to jest mankamęt w tym zegarze...a loty próbne możesz oczywiście robić ile tylko razy chcesz...i po locie kasować i nic sie nie dzieje..ale w sumie jestem z niego zadowolony..choć było nie raz troszkę nerwów...powodzenia w testowaniu...jak coś to pisz smiało...co będę wiedział to ci podpowiem...pozdro...
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
eSKa




Dołączył: 27 Gru 2008
Posty: 21
WysłanyWysłany: Pon Sty 05, 2009 21:03
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

W przypadku pomyłki w środku spisu , można z tego wybrnąć w następujący sposób : jako ostatni gołąb na spisie wprowadzasz poprawne dane gołębia ''pomylonego'' wciskasz ikonkę SPIS szukasz gołębia ''pomylonego'' i usuwasz go w to miejsce wskoczy Ci numer gołębia z ostatniej pozycji.

Powodzenia
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
wiechu313




Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 145
WysłanyWysłany: Wto Sty 06, 2009 7:20
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Dzięki .eSKa...tyle czasu tego zegara używam a nie wiedziałem o takiej możliwości i nie rozumie czemu jak dzwoniłem swojego czasu do jednego z dilerów to on mi powiedział że nie ma takiej możliwości....a z tego co pamiętam to w instrukcji obsługi o tym nic nie pisze.Na pewno więc skorzystam z twej rady i na wiosnę to wypróbuje..Dzięki...
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
konrad1




Dołączył: 27 Gru 2008
Posty: 11
WysłanyWysłany: Wto Sty 06, 2009 20:07
PostTemat postu : cdn...
Odpowiedz z cytatem

Dzieki Wiechu i eSKa.
Nastepne pytanka...
1. Czyli z USB nie da rady. Musi być port LPT?

2. Czy można zrobic wydruk podłączając bezpośredno zegar do drukarki bez użycia matki - jest taka opcja?
Jak tak to na jakich kablach i jakiej drukarki uzywacie?
:?:
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
wiechu313




Dołączył: 05 Lis 2007
Posty: 145
WysłanyWysłany: Sro Sty 07, 2009 16:45
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Witaj.Powiem ci tak ja zbytnio fachowcem w takich podłanczaniach nie jestem ale ztego co pamiętam to przez USB nam nie poszło i nawet próbowaliśmy dokonać spisu przypożądkowanego przez laptopa ale nam się nie udało tego razem zgrać....ponoć jest taka możliwość...ale my nie możemy tego podłączyć i robimy to ręcznie...a jak sam zobaczysz troszke a tym schodzi....pierw mieliśmy drukarkę atramętówke ale stale mieliśmy problem z tuszem i od 2 sezony mamy drukarkę igłową taka starszą i ci powiem że się sprawuje super..jaki model to ci nie powiem,bo nie pamiętam...zawsze drukujemy przez matkę...ale może KOL. eSKa nam coś doradzi?? pozdro...
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
eSKa




Dołączył: 27 Gru 2008
Posty: 21
WysłanyWysłany: Sro Sty 07, 2009 20:40
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Witam

Konrad niema takiej możliwości aby połączyć zegar z drukarką pomijając antenę wkładaniową .Chcąc zrobić wydruk musisz mieć wszystko kompletnie podłączone tj zegar speedy z matką , drukarkę i zegar satelitarny , dopiero możesz przystąpić do drukowania.

Jeśli chodzi o drukarkę używamy igłowej , koledzy w sąsiedniej sekcji korzystają z laserowej moim zdaniem - super
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
konrad1




Dołączył: 27 Gru 2008
Posty: 11
WysłanyWysłany: Czw Sty 08, 2009 6:39
PostTemat postu : 
Odpowiedz z cytatem

Dzięki koledzy.
Wiadomości mi przybyło i wiem, na czym stoję.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w hodowli i Dobry Lot !!!
:) :) :)
Zobacz profil autoraWyślij prywatną wiadomość Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:    
Zobacz poprzedni temat Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu

Skocz do:   

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.


Powered by phpBB © 2001, 2006 phpBB Group
style : saphir :: valid : xhtml css