Autor |
Wiadomość |
linsen82
|
Wysłany: Sob Lis 14, 2009 12:08
Temat postu : prosze o porade
|
 |
|
witam mam takie pytanie chcieliśmy się przenieś z oddziału do innego oddziału lecz prezes sekcji w której jesteśmy nie chce wyrazić zgody na to mimo ze nie zalegamy z niczym ani w sekcji ani w oddziele.wnieśliśmy wniosek z prośba o przejście motywując to krótsza droga do nowej sekcji i co za tym idzie pracujemy tam gdzie chcemy się przenieść co będzie za razem dla nas wygodniejsze.prezes oddziału nie chce decydować sam tylko ma zarząd sekcji podjąć decyzje ale oni z góry twierdza ze nas nie puszcza a jak się przeniesiemy to nas zawiesza w lotowaniu?czy maja do tego prawo? |
|
|
|
|
 |
mik
|
Wysłany: Sob Lis 14, 2009 16:47
Temat postu :
|
 |
|
Kłania się znajomość regulaminu. Tam jest wszystko napisane (np. kto o czym decyduje). Trochę nie jasno napisałeś, bo nie wiem czy chcesz przejść z oddziału do oddziału, czy z sekcji do sekcji ? Przeczytaj Regulamin organizacyjny PZHGP rozdz. III paragraf 4 i Statut rozdz. V paragraf 2. |
|
|
|
|
 |
linsen82
|
Wysłany: Sob Lis 14, 2009 17:53
Temat postu :
|
 |
|
nie pisałem tego żeby mnie ktoś przedrzeĽniał tym bardziej ze to co ty napisałeś nic nowego nie wnosi bo tam nic takiego nie ma kto i co a chodzi o przejście z oddziału do oddziału innego |
|
|
|
|
 |
UFO-99
|
Wysłany: Sob Lis 14, 2009 18:23
Temat postu :
|
 |
|
linsen82 - Myślę,że mik Cie nie przedrzeżnia lecz zadał Ci logiczne pytanie czy chcesz przejść z Sekcji do Sekcji czy z Oddziału do Oddziału bo z Twojej wypowiedzi nie wynika to jasno.Poza tym podał Ci konkretne przepisy za co powinieneś mu być wdzięczny.Pozdrawiam i życzę sfinalizowania sprawy po Twojej myśli. |
|
|
|
|
 |
linsen82
|
Wysłany: Sob Lis 14, 2009 18:35
Temat postu :
|
 |
|
no może nie przedrzeĽnia przepraszam.ale nic tam na ten temat nie pisze w tym co mi podał mik.chodzi o przejście z oddziału do oddziału tyle ze prezes oddziału w którym teraz jesteśmy nie podejmie decyzji bez porozumienia z zarządem sekcji w której teraz jesteśmy i mało tego prezes tej sekcji zapowiedział ze się na pewno na to nie zgodzą żebyśmy odeszli |
|
|
|
|
 |
UFO-99
|
Wysłany: Sob Lis 14, 2009 19:40
Temat postu :
|
 |
|
linsen82 W rozdziale III $ 9 pkt 2 litera f Statutu jest napisane,że członek zwyczajny ma prawo:przechodząc do innego Oddzialu wnieść pismo do macierzystego Oddziału,wskazując Oddział do którego przechodzi.Warunkiem uzyskania zgody jest dokonanie rozliczenia finansowo-rzeczowego w macierzystym Oddziale.Przechodzący nie może rościć praw do własności i majątku Oddziału,z którego odchodzi.Przejście do innego Oddziału moze nastąpic raz na 4 lata,w ostatnim roku kadencji,po sezonie lotowym w miesiącach pażdziernik i listopad.I wtedy przy przejściu nikt Ci łaski nie robi.Natomiast w Regulaminie Organizacyjnym jest napisane,że za zgodą zainteresowanych Zarządów Oddziałów członek zwyczajny i nadzwyczajny moze zmieniać swoją przynależność w każdym terminie.I tu niestety robią Ci łaskę.Jednak w zadnym z tych przypadków decyzja nie jest uzależniona od Sekcji a tylko i wyłącznieod od Zarzadu Oddziału.POZDRAWIAM. |
|
|
|
|
 |
linsen82
|
Wysłany: Sob Lis 14, 2009 20:12
Temat postu :
|
 |
|
dziękuje tyle ze nasz prezes powiedział ze znają się jak łyse konie i załatwi za nas nie puszcza i tu jest koń pogrzebany |
|
|
|
|
 |
barkley
|
Wysłany: Sob Lis 14, 2009 20:53
Temat postu :
|
 |
|
Wiec sprawa jest prosta , trzeba zmienic prezesow , lub przynajmniej jednego. Czas komuchow sie skonczyl i trzeba z tym walczyc :))) |
|
|
|
|
 |
Piotrek0171
|
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 15:11
Temat postu :
|
 |
|
jesli nie zalegacie z kasa to chyba sprawa jest prosta i nie ma sie do czego doczepic...grunt zeby tamten drugi oddzial chcial was przyjac... |
|
|
|
|
 |
czajka122
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 10:56
Temat postu :
|
 |
|
Ten Prezes Oddziału robi bardzo rozsądnie. Przecież o finansach kompetentnie może wypowiedzieć się skarbnik sekcji. Dobrze też robi zasięgając opinii o stanie sekcji, gdyż wykazuje dbałość o swoje struktury. Takie przejście może zlikwidować sekcje. Jego blokowanie może być skuteczne jeszcze ten rok. Praktycznie wszystko o przepisach tu napisano i trzeba się do nich zastosować. W ciemno przydawanie epitetów Prezesowi Oddziału, nosi zabarwienie krytyki przed wczesnej. Trzeba rozważyć, czy jego zachowanie jest typowym utrudnianiem niczym nie uzasadnionym, czy raczej wynika z dbałości o swoje struktury. |
|
|
|
|
 |
|